Allt om WordPress

WordPress är ett av de populäraste gratisprogrammen för CMS och att ladda upp textinnehåll. Det finns två olika varianter, en gratisvariant och en betalvariant. Du kan alltså enkelt hitta en som passar för dina ändamål. Om du väljer gratisvarianten kommer din hemsida ha “wordpress” i webbadressen. Det kommer alltså synas att du använder ett gratisprogram. Du kommer inte heller ha tillgång till lika många mallar som om du betalar för tjänsten.

När du ska göra ditt CMS-val kan du tänka på att WordPress är väldigt enkelt att använda. Du behöver bara skapa ett konto med användarnamn och lösenord. Sedan kommer du få välja vilken typ av sajt du vill ladda upp ditt content till. Är det i form av en blogg, en nyhetssida eller någon annan form av hemsida? Här finns det väldigt många möjligheter. Nästa steg är att välja en mall till din nya sajt och även här har du oändliga valmöjligheter. Du kan leka runt med verktygen bäst du vill. Även om ditt innehåll är en väsentlig del av hemsidan är det också viktigt att tänka på designen och ge ett bra helhetsintryck.

När du är nöjd med designen kan du enkelt ladda upp ditt content till din hemsida. Du väljer själv om du vill kopiera in dina texter i verktyget eller skriva direkt i WordPress. Du har tillgång till en rad olika funktioner som att göra hyperlinks, olika textstilar och listor. Som en online version av word helt enkelt. Innan du laddar upp ditt content till din hemsida kan du förhandsgranska och se hur det ser ut. Du kan även ladda upp content i förväg och sätta ett datum för när det ska laddas upp på hemsidan. Perfekt om du till exempel bara har möjlighet att jobba på helger eller liknande. Du kan även spara texter i draft.