Joomla är ett Content Management System

Kanske du har hört talas om Joomla? Joomla är ett CMS-system, det vill säga att det är ett system för den som önskar skapa eget innehåll på hemsida. Innehållet på hemsidan kan handla om precis vad som helst och nästan se ut hur som helst. På Joomla finns det nämligen färdiga ramverk att välja bland och alla brukar hitta något som passar deras genre.

Joomla är en flexibel plattform för alla

Joomla själva kallar sig för en flexibel plattform, vilket de också är. De erbjuder nämligen väldigt många olika teman och funktioner till alla sina användare. Joomla vänder sig till såväl nybörjare inom webb som till mer kunniga. Bland annat erbjuder de kurser direkt på sin hemsida som handlar om hur CMS:en fungerar och hur man lyckas med sin hemsida på bästa sätt.

Nya funktioner på Joomla

Precis som webben i övrigt så utvecklas detta CMS ständigt, hela tiden kommer nya funktioner att använda på sin hemsida. Sedan CMS dök upp på marknaden 2005 har antalet funktioner ökat ständigt och de allra flesta användare kan få till exakt de funktioner som de önskar oavsett om de skapat en enkel blogg med kommentarsfält eller om de skapat ett mer avancerat program såsom ett casino eller ett brett forum med många användare. Nästan ingenting verkar vara omöjligt att få till på Joomla.

Fördelar med Joomla

Som många säkert vet har Google gjort om sitt graderingssystem senaste tiden och de sidor som är mobilanpassade rankas högre än de som inte är det. För den som använder CMS:et Joomla behöver ingen stress kännas över detta då alla deras sidor är mobilvänliga. Fortsatt är Joomla, utöver mobilvänligheten, också anpassade för att attrahera spindlarna på Google och därmed rankas högt bland sökträffarna. Båda dessa faktorer är förstås två stora och mycket viktiga delar att tänka på när man väljer CMS för sin webbplats.

Design för webbplatserna

Design är förstås en smaksak och det du gillar kanske någon annan inte gillar. Fördelen med Joomla är att de har, som de själva kallar det, obegränsad design. Med detta menar de att användaren själv har oändliga möjligheter att utföra din egen design på sin webbplats. Det finns alltså många olika teman att välja på och på de flesta av dem kan användaren välja hur elementen ska placeras och om färger och former ska ändras eller justeras. För den som inte är så bekväm eller intresserad av design så har de förstås även redan färdiga mallar som kan användas rakt av. För den som intresserar sig av design finns mycket att läsa på vad gäller detta ämne. Även här finns en hel del information om design och hur man ska tänka kring det. Läs på och se sedan vilket av Joomlas alla teman som passar för din blivande webbplats.