Shopify på allas läppar

Nu med EM-gruppspelen i fotboll finns det mycket att införskaffa som tröjor och dyligt, kanske shopify kan hjälpa? Alla har hört eller sätt ordet Shopify. Oavsett vilket blogg, forum eller kompiskrets man är i så snackar alla om det. Shopify är förmodligen nästa stora hit och något som är på väg att bli det nya sättet att shoppa på online.

En beskrivning av Shopify

Shopify är alltså en webbplats där vem som helst har möjlighet att skapa sig en egen webbshop för försäljning av framför allt kläder och skor men även andra varor eller tjänster. Själva konceptet och företaget Shopify är kanadensiskt och startades 2004 av en kille vid namn Tobias Lutke. Från början var Shopify enbart en sida för de som ville sälja snowboard-prylar men allt eftersom utvecklades sidan och idag innehåller den som sagt mer eller mindre allt mellan himmel och jord.

Säljs dina prylar på Shopify

För den som önskar sälja sina prylar på Shopify måste till att börja med skapa sig ett konto på sajten. Därefter måste man fylla i sina personuppgifter och kontouppgifter för att kunna få betalt. Därefter börjar den roliga delen med att skapa din egen webbshop. Det finns massa olika sätt att lägga upp sin shop på vad gäller utformning och design. Oavsett vilken typ av färg, form och stil man väljer brukar sidorna alltid bli mycket snygga och stilfulla. Bakom alla designval ligger alltid en färdig mall så att bilder, rubriker, priser och beskrivningar hamnar på logiska platser på sidan. Användargränssnitt är enkelt att förstå och de flesta tycker att själva skapandet av sidan är en rolig grej och något som man kan göra mycket personligt.

Fördelar med att sälja på Shopify

Det finns många fördelar med att använda sig av Shopify när man vill sälja sina prylar, varor eller tjänster. En stor fördel är självklart att sidan i princip vänder sig till alla målgrupper som vill sälja något. Oavsett datorvana så brukar de flesta kunna hantera systemet och uppleva att sidan är lätt att lära sig och förstå. En stor anledning till att välja att använda sig av Shopify är att själva betalsystemen redan är klara att använda och fungerar direkt när sidan är lanserad. Eftersom att webbplatsen vänder sig till kunder över hela världen så brukar det inte spela någon roll om man vill använda sig av ett svenska betalsystem eller ett utländskt. Det spelar förstås heller ingen roll ifall man har sina kunder i Sverige eller om man har sina kunder i ett annat land, allt brukar alltid fungera direkt. Det är också en trygghet att använda sig av Shopify eftersom att om något inte fungerar så har de en kundtjänst man kan vända sig till och få hjälp från i princip när som helst. Det finns fler fördelar med Shopify och det bästa är att testa sidan och uppleva dem själv.