Det finns gratis CMS:er

Det finns många fördelar med att använda sig av ett CMS när man vill skapa en egen hemsida. Den största fördelen är förstås att vem som helst har möjlighet att göra en egen hemsida tack vare att CMS:er finns. Innan CMS fanns var man tvungen att kunna programmera och dessutom kunna flera olika programmeringsspråk för att kunna skapa sig en sida. Idag kan som sagt vem som helst med lite tålamod, intresse och vilja lyckas via CMS:er med sin sida.

Det är smartast att fokusera på ett CMS

För den som är ny inom IT och inom skapande av hemsidor, bloggar med mera är en rekommendation att välja ett av alla CMS:er och sedan fördjupa sig i det. Exempel på CMS:er att välja på är bland annat WordPress, Drupal, Wix eller Joomla, det finns förstås fler men dessa brukar vara tillräckliga för de flesta. När man valt ut ett av dessa som man tycker verkar lämpligt bör man sedan lägga ner tid på att lära sig detta utan och innan. De mesta basfunktioner lär man sig ganska snabbt men när man väl fått trafik och besökare till sin sida brukar man vilja utveckla sidan genom att lägga till ytterligare funktioner. För att klara detta bör man sätta sig in i hur CMS:et fungerar genom att kolla på klipp och läsa på. Att försöka sätta sig in i alla olika CMS:er är vanligtvis ingen bra idé med tanke på att det kan ta lång tid och att kunna alla är onödigt med tanke på att man endast brukar välja ett av dem.

Vad av design i CMS-et när man har en budget

När man väl bestämt sig för vilket CMS man vill använda sig av för att skapa sitt innehåll måste man välja vilket tema man är intresserad av. För den som har en budget att gå efter kan det vara glädjande att det faktiskt på alla nämnda CMS:er finns gratis-teman att välja på. Ofta är dessa gratisteman mycket omtyckta och upplevs inte som budgetvarianter. Den enda nackdelen skulle kunna vara att man inte är ensam om att ha valt just ett gratis-tema utan att man ibland kan se att även andra valt det samma. Men även om andra valt samma tema så skiljer sig ju alltid innehållet såsom texterna, rubrikerna och bilderna åt och därför är det förmodligen bara du själv som ser likheterna mellan sidorna och därmed inget som egentligen behöver upplevas som störande.